Количка

0 артикула
Вижте всички статии

Япония

%%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

 

???????? На днешната дата (11 февруари) японците отбелязват своя национален празник - Ден на основаването на държавата. Според легендата "страната на изгряващото слънце" е основана от император Дзиму, чието възкачване на престола традиционно е датирано към 11 февруари 660 г. пр.н.е. Японската митология го определя като потомък на богинята на слънцето Аматерасу, едно от главните божества в шинтоизма. Историята на първия японски император е плетеница от реални събития и божествени чудеса. Според традиционното броене, днес страната е управлявана от 125-тия си император - Акихито.

???? Япония е конституционна монархия и властта на императора е ограничена, но фигурата му е важен символ за единството на нацията. Съвременна Япония е разположена на четири главни острова - Хокайдо, Хоншу, Шикоку и Кюшу и малко над 6800 малки островчета. Площта ѝ е близо 378 хил. кв.км (61-ва в света), а населението - около 126 млн. души (10-та в света). Страната е сред държавите с най-развита икономика и висок стандарт на живот.

✅ Карта на Япония, Китай и Република Корея, както и данни за тях ще откриете в ???? Атлас по география и икономика за 6. клас.


✅ По-подробна карта в ???? Атлас на света.

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари