Количка

0 артикула
Вижте всички статии

Казанлъшката гробница

%%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

 

???? На 19 април 1944 г. в североизточната част на град Казанлък, докато прокопават противосамолетно убежище, войници се натъкват на иззидана каменна стена. След като я разбиват, попадат в тесен коридор, водещ към необичайно помещение. Така съвсем случайно е открита уникалната Казанлъшка гробница, един от най-ценните паметници на тракийското изкуство. Забележителната за времето си постройка, датираща от края на IV в. пр.Хр. - началото на III в. пр.Хр., е гробница на тракийския владетел Ройгос.
Днес Казанлъшката гробница е в списъка на ЮНЕСКО на Световното културно и природно наследство и привлича туристи от цял свят.


✅ Ако обичате да пътувате из страната ни и да разглеждате забележителностите ѝ, добър помощник ще ви бъде картата ???? "200 туристически обекта в България". В нея сме направили подбор на най-впечатляващите туристически забележителности, като 161 от тях са показани с рисунки. Отбелязани са обектите под закрилата на ЮНЕСКО, както и тези, влизащи в "100-те национални туристически обекта". На гърба на картата ще откриете и кратка информация за всеки обект.✅ За чуждестранните туристи предлагаме картата на английски език ???? "200 turist sites in Bulgaria"

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари