Количка

0 артикула
Вижте всички статии

Австрия

%%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

 

???????? 26 октомври е национален празник в Австрия. На тази дата през 1955 г. с акт на парламента Австрия обявява своя „постоянен неутралитет“. Според него в близко и далечно бъдеще страната няма да се присъединява към никакви военни съюзи и няма да позволи създаването на чужди военни бази на нейна територия. До този акт се стига след оттеглянето от територията ѝ на окупационните войски на победилите във Втората световна война съюзници и признаването на Австрия като независима и суверенна държава.


???? Австрия е централноевропейска държава без излаз на море, разположена на 83 879 кв. км. Близо 2/3 от територията ѝ е заета от Източните Алпи. Населението ѝ е 8,9 милиона души, като северните и източните части на страната са по-гъсто населени. Официалният език е немски, а най-големият град е столицата Виена, където е съсредоточено около 21% от населението на страната. Австрия е сред най-добре развитите икономически държави в света, с висок жизнен стандарт и силно развит туристически сектор.

✅ Природогеографска карта на Централна Европа, политическа карта на целия континент, както и данни за държавите ще откриете в ???? Атлас на света.

✅ Карта „Европа след Втората световна война“ с окупационните зони в Австрия ще откриете в ???? Атлас по история и цивилизации за 8.-9. клас.

✅ Различни карти на Европа ще намерите в ???? Атлас по география и икономика за 7. клас.

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари