Количка

0 артикула
Вижте всички статии

Атласът на Абрахам Ортелий от 1570 г.

%%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

 

???? На 20 май 1570 г. в Антверпен е издаден първият в историята на картографията атлас на света от съвременен тип. Изготвен е от фламандския картограф и географ Абрахам Ортелий. Атласът е със заглавие "Theatrum Orbis Terrarum" и съдържа 53 карти изработени от различни картографи, но обединени в един стил, логично подредени и допълнени с описателен текст. В следващите 50 години, атласът е преиздаван над 40 пъти, на няколко езика, като непрекъснато е обогатяван с нови карти, включително е добавен и раздел с исторически карти. На илюстрацията - Абрахам Ортелий и карта на света от атласа.

???? Днес картографията отчасти е лишена от романтичния вид на старите гравирани карти, за сметка на точност и информативност, които са по-важни за съвременния потребител.
В Датамап винаги сме се старали да следваме добрите традиции в картографията, съчетавайки ги с модерните тенденции. За направата на нашите атласи използваме съвременни технологии и се стремим да предлагаме на потребителя качествен продукт, изработен с внимание към детайлите, добра четимост и естетичен вид. За учениците сме разработили атрактивни атласи, които превръщат ползването им в истински приятно занимание.


✅ Учебните ни атласи можете да разгледате ???? тук.

✅ Съвременен ???? Атлас на света

 

✅ Джобен атлас на света

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари