Количка

0 артикула
Вижте всички статии

Крайовската спогодба (1940 г.)

%%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

 

???? След продължителни преговори и спорове на 7 септември 1940 г. в румънския град Крайова е подписана спогодба между България и Румъния. По силата на спогодбата Румъния връща на България Южна Добруджа. Така в разгара на Втората световна война страната ни си връща плодородната територия по мирен път.
Половин година по-късно България се включва в световния конфликт, присъединявайки се към Тристранния пакт. След края на войната държавните ни граници са приравнени към тези от 1 януари 1941 г., което за щастие включва и Южна Добруджа.


✅ На картата "България през Втората световна война, 1939-1944 г." са показани държавните граници към 1 септември 1939 г. Отбелязана е територията, върната на България според Крайовската спогодба. Изобразени са териториите администрирани от България по време на войната и др. Цялата карта ще откриете в ???? Атлас по история и цивилизации за 8.-9. клас.


✅ Карти за участието на България във Втората светова война ще откриете и в ???? Атлас по история и цивилизации за 7. клас и ???? Атлас по история и цивилизации за 10. клас.

 

✅ Стенна карта ???? "България през Втората световна война (1939-1944)"

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари