Количка

0 артикула
Вижте всички статии

Българско управление във Вардарска Македония и Беломорска Тракия (1941-1944)

%%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

 

???? На 19 и 20 април 1941 г., през Втората световна война, българските войски навлизат съответно във Вардарска Македония и Беломорска Тракия. Действията са съгласувани със съюзниците от Оста, които са окупирали Югославия и Гърция и българските войски не водят активни бойни действия. България получава възможността да администрира териториите. В страната това се приема като осъществяване на националното обединение. С новоприсъединените територии, включващи освен Вардарска Македония и Беломорска Тракия, Западни покрайнини и островите Тасос и Самотраки, територията на България се увеличава значително.
След края на войната, според договора от Парижката конференция 1947 г., границите на България се възстановяват в положението си до 1 януари 1941 г. т.е. преди присъединяването на страната към Тристранния пакт.


✅ Картата "България през Втората световна война, 1939-1944 г." е част от ???? Атлас по история и цивилизации за 8.-9. клас.
 

✅ Картати на с участието на България във Втората световна война ще откриете и в ???? Атлас по история и цивилизации за 7. клас и ???? Атлас по история и цивилизации за 10. клас.


✅ Стенна карта ???? "България през Втората световна война (1939-1944)"

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари