Количка

0 артикула
Вижте всички статии

Защита на българското производство

%%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

 

???? На 14 март 1897 г. в България е приет Закон за задължително носене на дрехи и обувки местно производство от държавните чиновници. За неспазване на закона са предвидени санкции. Законът има за цел да защити родното производство и да подпомогне първоначалното натрупване на капитал. В този момент най-голям дял в индустриалното производство на страната имат хранителната промишленост, следвана от текстилната и кожарската. Те съставляват около една трета от общото производство. Отчитайки местните възможности по отношение на капитал и опит, законодателите допускат чужденци да основават промишлени предприятия в България, за да се привлекат чужди капитали.

✅ На картата "Стопанство на България 1879-1912 г." е показано развитието на промишлеността и селското стопанство в българските земи за разглеждания период, както и съобщения, транспорт и търговия. Картата е част от ???? Атласа по история и цивилизация за 11. клас и кандидатстуденти /по старата учебна програма/

 

✅ Карти "Стопанство на България 1879-1912 г." ще отлриете и в ???? Атлас по история и цивилизации за 7. клас и ???? Атлас по история и цивилизации за 10. клас.


 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари