Количка

0 артикула
Вижте всички статии

Международен ден за опазване на паметниците на културата

%%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

 

???? На 18 април ежегодно се отбелязва Международният ден за опазване на паметниците на културата. Денят се чества за пръв път през 1984 г. по решение на ЮНЕСКО, а целта на отбелязването е да се привлече вниманието на обществото във всички страни по света към опазването на културното наследство.


???? В Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО попадат девет български обекта, седем от които са културни паметници – Мадарският конник, Боянската църква, Ивановските скални църкви, Казанлъшката гробница, Древният Несебър, Рилският манастир, Свещарската гробница и два природни – Националният парк „Пирин“ и резерватът „Сребърна“. Гордеем се с богатата българска история и нашите културно-исторически паметници. Дестинациите за културен туризъм в страната ни са много. В картата ни "200 туристически обекта в България" сме направили подбор на най-впечатляващите туристически забележителности, като 80% от тях са показани с рисунки. Отбелязани са и обектите от Списъка на ЮНЕСКО. На гърба на картата ще откриете и кратко описание за всеки обект.

Ако искате да покажете забележителностите на страната ни на турист от чужбина, предлагаме ви картата и на английски език "
200 turist sites in Bulgaria".

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари