Количка

0 артикула
Вижте всички статии

Чарлз Дарвин

%%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

 

???? На днешната дата (12 февруари) през 1809 г. е роден британският учен и естествоизпитател Чарлз Дарвин, известен преди всичко с приноса си в науката с теорията за еволюцията.
Младият Дарвин учи медицина, но прекъсва обучението си и завършва богословие. Интересът му към природата обаче надделява над всичко. През 1831 г. приема предложение да се отправи на пътешествие с кораба на британския кралски флот "Бийгъл" в качеството си на млад учен. Целта на експедицията е изследване и картографиране на бреговата ивица на Южна Америка и някои острови в Тихия океан. По време на пътешествието, продължило почти 5 години, Дарвин прави геоложки проучвания, събира и изследва детайлно животински и растителни експонати. През цялото време води подробни бележки за проучванията и наблюденията си. След 18 месеца прекарани в море и 3 години и 3 месеца на суша, естествоизпитателят се завръща от околосветското пътешествие (след обиколката на Ю. Америка, корабът "Бийгъл" се отправя към бреговете на Нова Зеландия, Австралия, Африка). Ефектът на експедицията за Дарвин е огромен и той започва да разработва теорията за еволюцията.


✅ Маршрутът на Чарлз Дарвин с кораба "Бийгъл" край бреговете на Южна Америка е показан с оранжеви стрелки върху картата. Тя е част от ???? Атлас по география и икономика за 6. клас.


✅ Стенна ???? Природогеографска карта на Южна Америка

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари